Korona

Tälle sivulle olemme koonneet koronavirusepidemian aiheuttamia muutoksia toiminnassamme. Päivitämme sivua sitä mukaa kun saamme lisätietoa.
Päivitetty 2.7.

Kämmen-elintarvikejakelu

- Kämmen-elintarvikejakelu jakaa ruokakasseja osoitteessa Maaherrankatu 1B torstaisin klo 8-10. Huomioi muuttunut kellonaika! Muistathan, että Kämmen-elintarvikejakelu on tarkoitettu viimesijaiseksi palveluksi vähävaraisille heinolalaisille. Olethan ensisijaisesti yhteydessä Kelaan ja/tai Heinolan sosiaalitoimeen taloudellisten pulmiesi kanssa. Lisätietoja ja yhteystiedot löytyvät Kämmen-tiedotteesta
- Heinolan kaupunki järjestää asiointiapua heille, joilla on vaikeuksia pärjätä itse, tai joilla ei ole läheisapua omissa verkostoissaan.
Yli 65-vuotiaita neuvoo Ikääntyneiden palveluneuvonta, puh. 044 769 4242.
Työikäisiä ja lapsiperheitä neuvoo Sosiaalipalveluiden palveluohjaus, puh. 044 7692 988.
Lisätietoja kaupungin nettisivuilta.
- Koronan aikana Kämmenen jakaman ruoka-avun tarve on kasvanut. Mikäli haluat tehdä lahjoituksen, voit tehdä sen setlementtien yhteisessä Palanen elämää -verkkokaupassa

Palvelutalot

- Vierailut yhteisökodeissa ja palveluasunnoissa on kielletty. Omaisten ja läheisten tapaamiset ulkona ovat sallittuja. Lisätietoja tästä
- Palvelutaloasukkaille sekä heidän läheisilleen ohjausta ja neuvontaa saa arkisin klo 9-15 puhelimitse:
Siltakodin, Helenan ja Jyränköläkodin palveluasuntojen asukkaat ja läheiset: asukasneuvoja 044 797 2458
Konsulin, Konsulinnan ja Kunniakonsulin palveluasuntojen asukkaat ja läheiset: palveluvastaava 050 463 0697
- Palvelutalojen yhteyteen on avattu tapaamispaikkoja, joissa asukkaat ja heidän läheisensä voivat turvallisesti kohdata. Lisätiedot ja ajanvaraukset vastaavilta hoitajilta tai suoraan asumisyksiköistä. Yhteystiedot löytyvät tästä linkistä

Ravintolat

- Ravintola Kesti on avoinna ma-pe klo 10.30-13.30. Ravintolassa on tehty toimia koronaviruksen ehkäisemiseksi, mm. asiakaspaikkoja on vähennetty ja hygieniatasoon kiinnitetään erityistä huomiota. Ravintola Konsuli on suljettuna remontin vuoksi. 
- Palvelemme asukkaitamme erikseen laadittujen toimintaohjeiden mukaan.

Kansalaisopisto

- Kansalaisopiston syyslukukausi alkaa normaalisti ma 7.9. Ilmoittautumiset syksyn kursseille alkavat netissä, puhelimitse sekä asiakaspalvelussa paikan päällä ma 17.8. Opiskelijoita pyydetään huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta ja tulemaan kursseille vain terveinä. Opetustilojen siivousta on tehostettu.  
- Kotoutumiskoulutuksessa on siirrytty lähiopetukseen kesäkuussa. Koulutus jatkuu lähiopetuksena kesäloman jälkeen elokuun alussa. 
- HeiMo-kahvila on heinäkuun suljettuna, mutta palvelee asiakkaita jälleen elokuussa. 

Vapaaehtoistyö

- Kohtaamispaikat Tuttis ja Mustikkatupa pysyvät edelleen suljettuina. Tuttiksen aamukahveille voi kuitenkin poiketa HeiMoon (Kaivokatu 14) seuraavina keskiviikkoina klo 9-11: 1.7., 8.7., 15.7. ja 22.7. 
- Vapaaehtoistyöntekijät eivät toistaiseksi toimi vapaaehtoistyössään, sillä asiakaskunta on pääasiassa riskiryhmää. 
- Etsivän vanhustyön työntekijät eivät tee kotikäyntejä. Heihin voi olla yhteydessä puhelimitse: 044 735 0021 (Katja) ja 044 797 2451 (Elisa). Lisätietoja tästä.
- Asiakkaiden, vapaaehtoistyöntekijöiden ja omaisten kysymyksiin vastataan arkisin klo 8-15 Tuttiksen numeroissa 044 797 2429 ja 044 797 2452. 

Pidetään huolta.jpg