Kansanedustajat: Jyränkölän malli on esimerkillinen

Kansanedustajat Jyränkölän malli on esimerkillinen.jpg

Hämäläiset kansanedustajat Sanni Grahn-Laasonen ja Kalle Jokinen pitävät Jyränkölän palvelutalojen mallia juuri sellaisena, millainen palvelutalon pitääkin olla. ”On hienoa, että täällä voi asua viimeisiin hetkiin saakka, eikä joudu välillä muuttamaan”, Grahn-Laasonen sanoi tervehtiessään palvelutalo Siltakodin ryhmäkodin asukkaita syyskuussa.

Siltakodissa – kuten muissakin Jyränkölän palvelutaloissa – yhdistyvät palvelutalo, dementoituneiden ryhmäkoti, saattohoito, vaikeavammaisten asunnot sekä vapaaehtoistyö. ”Näinhän sen kuuluisi ollakin. Omaisille tulisi raskaaksi, jos vanhukset siirretään tai puolisot joutuvat eroon toisistaan. Kun vanhus kotiutuu johonkin, on sieltä kova paikka lähteä. Jyränkölän malli kuulostaa hyvältä”, kansanedustaja Jokinen kiitteli. Jokinen arvosti myös sitä, että vapaaehtoistyöntekijät saavat työtehtäviä Jyränkölän palvelutaloista ja voivat näin tuntea itsensä tarpeellisiksi.

Kansanedustajat kuulivat vierailunsa aikana hoivapalvelujohtaja Kirsti Rantalan ja Tammikodin vastaavan hoitajan Terttu Parviaisen näkemyksiä sekä omaisten ja asukkaiden kertomuksia. ”Keskustelussa on jäänyt huomiotta, että myös järjestöt tekevät työtä palvelutoiminnassa”, Grahn-Laasonen totesi.

6.10.2014