Pääministeri Stubb vieraili Jyränkölässä

Pääministeri Stubb vieraili Jyränkölässä - ja vaikuttui.jpg

Stubb: "Parasta mahdollista kolmatta sektoria"

Pääministeri Alexander Stubb oli silminnähden vaikuttunut vieraillessaan Jyränkölässä marraskuun alussa. "Tämä on parasta mahdollista kolmatta sektoria", hän sanoi tutustuessaan vapaaehtoistoiminnankeskus Tuttavantupaan ja palvelutalo Siltakotiin sekä sen dementiaryhmäkoti Tammikotiin.

Tuttavantuvalla Stubb sai signeerata itsestään tehdyn piirroksen ja Siltakodissa kätellä Tammikodin asukkaita, jotka kehuivat häntä tutuksi kaveriksi - sekä tavata tuttunsa Carl Appelrothin ja Paavo Jaakkolan.

Stubb sai kuulla rautaisannoksen tietoa Jyränkölän vapaaehtoistoiminnasta, palkitusta saattohoitomallista ja palvelutalojen juhlavuodesta. "Paljon puhutaan välittämisestä, inhimillisyydestä ja reiluudesta. Tässä työssä se muotoutuu rahaksi. Selvästi täällä näkee innostuneisuuden tähän työhön."

Myöhemmin järjestetyssä kirjaston tilaisuudessa Stubb kertasi kokemuksiaan Jyränkölästä. "Sain tutustua pyyteettömään vapaaehtoistyöhön, jossa lähdetään välittämään kellon ympäri. Välittäminen lähtee meistä itsestämme."

Uraanillekin kehuja

Myös Jyränkölän nuorisoyrittäjyyden projekti Uraani sai kehuja jo aiemmin päivällä. "Tällaista toimintaa tarvitaan. Tämä on hyvä esimerkki siitä, mitä julkinen ja yksityinen sektori voivat yhdessä tehdä." Uraanissa järjestetyn pienyrittäjätapaamisen yhteydessä Heinolan kaupunginjohtaja Jussi Teittinen lahjoitti Stubbille Peltosen sukset. Ne pääministeri joutui liian kalliina lahjana palauttamaan. Stubb kertoi kuitenkin Vierumäen olevan hänelle tuttu ja rakas hiihtopaikka. Tuttavantuvalla saamansa vapaaehtoisen kutomat villasukat pääministeri piti.

6.10.2014