Parasta: Saa olla ihmisten kanssa

Parasta Saa olla ihmisten kanssa.jpg

Lähihoitaja tekee hoitotyötä huolehtien vanhusten perustarpeista: avustaa peseytymisessä ja ruokailuissa, jakaa lääkkeitä sekä järjestää virikkeellisyyttä. ”Parasta tässä työssä on ollut ihmisten kanssa oleminen. Päivät ovat erilaisia; joskus on enemmän kiirettä, joskus paremmin aikaa viriketoimintaan.” Näin sanoo tuore Jyränkölän palvelutalon työntekijä Hannele Tarula, joka jo vuosia sitten alkoi suunnitella hoitoalalle siirtymistä.
Tarula tutustui hoitoalan töihin ensimmäistä kertaa vuonna 2011 TE-toimiston suuntakoulutuksen myötä.Koulutuksen jälkeen hän tuli Jyränkölään avustajaksi TE –toimiston työharjoittelujakson myötä. Seuraavaksi hän aloitti lähihoitajakoulutuksen Lahdessa. Toisena vuonna opinnot jatkuivat oppisopimuksella Jyränkölässä. Toukokuussa hän valmistui, ja sai vakituisen työpaikan palvelutalo Konsulinnasta.

Päätös Jyränkölään töihin tulosta oli helppo. ”Olin jo oppinut tuntemaan ihmisiä täällä hyvin. Olen tykännyt tästä työpaikasta: enhän olisi muuten jäänyt tänne. Koen hoitoalan omaksi jutukseni, ja lisäkoulutuskin on tervetullutta.”

Virtaa työstä -projektista

Jyränkölän Setlementti hallinnoi vuosina 2014-2016 työkokeilu- ja palkkatukipaikkoja välittävää VirtaaTyöstä -projektia. Projektia rahoittavat Hämeen ELY–keskus, Jyränkölän Setlementti ja Heinolan kaupunki. Työkokeilujen ja erilaisten työjaksojen aikana Jyränkölässä ja sen yhteistyökumppaneilla pääsee tutustumaan muun muassa hoiva-, puhdistus-, kiinteistö-, keittiö-, asiakaspalvelu- sekä media-alan tehtäviin.

Projektissa on tammi-syyskuun aikana ollut erilaisilla työjaksoilla yhteensä jo 96 henkilöä. Heistä noin kolmelle neljästä löytyi oma yksilöllinen jatkosuunnitelma tavoitteineen.

6.10.2014