''Vapaaehtoistyö antaa enemmän kuin ottaa''

''Vapaaehtoistyö antaa enemmän kuin ottaa''.jpg

Viime syksynä Tuttavantuvan vapaaehtoistyön kurssilta valmistuneet Aarre Ylönen ja Tuula Korhonen ovat silminnähden tyytyväisiä lähdettyään mukaan vapaaehtoistyöhön. ’’Vapaaehtoistyö antaa enemmän kuin ottaa’’, tiivistää Aarre kummankin mietteet vapaaehtoistyöstä.

Monipuolinen kurssisisältö antoi hyvät lähtökohdat vapaaehtoistyölle. ’’Hyppy suureen tuntemattomaan onnistui kun lähti mukaan avoimin mielin’’, Aarre viittaa ajatuksiinsa ennen kurssille suuntaamista. Kummallekin yhteistä oli ylimääräisen ajan täyttäminen mielekkäällä tekemisellä. ’’Mieheni kuoltua halusin täyttää eräänlaisen tyhjiön elämässäni’’, Tuula toteaa. Aarre taas on ollut koko työelämänsä paljon ihmisten kanssa tekemisissä ja eläkkeellä tämä kanssakäyminen jäi pois. ’’Emäntäkin tietää jo yli neljänkymmenen vuoden jälkeen kaikki vitsini’’, Aarre vitsailee.

Sekä Tuulalla että Aarteella on kummallakin yksi asiakas, joiden luona he käyvät kerran viikossa. Tuula kuuluu lisäksi saattohoitorinkiin. Raskaassa ja vaativassa saattohoidon vapaaehtoistyössä auttaa kokemus oman miehen poisnukkumisesta. ’’Olin mieheni rinnalla loppuun saakka ja siitä jäi mieleeni todella kaunis kuva.’’

Omien sanojensa mukaan kumpikin olisi valmis tekemään enemmänkin vapaaehtoistyötä, mikäli aika vain antaisi myöten. ’’Kyläluuta-toiminta kiinnostaisi mutta ihan vielä en ole valmis siihen sitoutumaan kun on nuo lapsenlapset’’, viiden lapsenlapsen isoisä Aarre kertoo. Kahdeksan lapsenlapsen isoäiti Tuula on samoilla linjoilla.

Kaikille vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille Tuulalla ja Aarteella on selkeä viesti. ’’Suosittelen lämpimästi mikäli oma elämäntilanne sen vain sallii. Tämä antaa niin paljon ja tätä voi tehdä oman mielen ja jaksamisen mukaan’’, Tuula toteaa. ’’Suosittelen lämpimästi. Tästä on asiakkaan lisäksi iloa itsellekin kun saa juttuseuraa ja hyvän mielen’’, Aarre päättää.

Tuttavantuvan vapaaehtoistyöhön on jatkuva haku. Lisätietoja löydät nettisivujemme Vapaaehtoistyö -välilehdeltä.

9.2.2016