Koodausta ja unelmavalmennusta Uraanissa

Koodausta & unelmavalmennusta Uraanissa.jpg
Uraanissa innostettiin naisia koodaamaan
 
Jyränkölän Uraani-hankkeen tiloissa tutustui 10.-11.4. joukko naisia koodaukseen. Naiset ja koodaus – kuinka ja miksi ihmeessä?
 
”Rails Girls -tapahtumalla pyrittiin rikastuttamaan alueen koodarikantaa. Jos koodaus on pelkästään tietynlaisten ihmisten käsissä, siitä jää puuttumaan tosi paljon. Emme esimerkiksi tiedä, millaisia laitteita keksitäänkään, kun koodarikanta monipuolistuu”, kertoo Uraanin pop up -tapahtuman järjestäjä, media-assistentti Laura Kantoluoto.
 
Rails Girls on suomalaiskonsepti, jossa naisia innostetaan tietokoneohjelmointiin. Se antaa tytöille ja naisille mahdollisuuden luoda jotakin uutta ja näkyvää. Tapahtumia on järjestetty eri puolilla maailmaa jo yli 200, joista Heinolan-tapahtuma oli yksi.
 
Ryhmät pidetään pieninä, jotta tunnelma olisi rauhallinen ja kynnys tutustua koodaukseen olisi matala.
 
”En ollut itsekään koodannut ennen tätä hanketta. Nyt olen miettinyt, mitä hyötyä tästä olisi minulle, ilman että minun täytyisi muuttua joksikin muuksi. Koodari voi olla ilman, että hautautuu luolaan ja juo energiajuomaa”, Kantoluoto huomauttaa.
 
Vaikka kyseessä nyt oli yhden kerran tapahtuma, siihen osallistuneet toivoivat, että toiminta jatkuisi ja yhteistyö jäisi elämään.
 
Unelmavalmennusta nuorille
 
Toinen keväinen ilonaihe Uraanissa on ollut nuorille suunnattu Unelmavalmennus. Valmennus alkoi maaliskuun alussa ja sen kahdeksas ja viimeinen tapaaminen on 22.4. Valmennukseen on osallistunut kuusi nuorta.
 
”Valmennus suunnattiin nuorille aikuisille, jotka eivät vielä tiedä, mitä haluaisivat tehdä. Sen avulla on etsitty unelma-ajatusta siitä, mistä voisi löytää toimeentulon. Olemme kartoittaneet sitä, mihin kunkin osallistujan arvot viittaavat, mikä kiinnostaa ja missä asiassa on ns. flow-tilassa”, kuvailee Uraani-valmentaja Tuula Lotsari.
 
Työn konkreettisena tuloksena syntyy Unelmatyö-kartta. Siihen merkitään osaaminen – muukin kuin koulutus – unelmat, sisäiset inspiraation lähteet ja jatkopolkumahdollisuudet.
 
Hankkeen jatko on vielä auki.

2.12.2014