Mediapaja voittaa autopuolen öljyt

Mediapaja voittaa autopuolen öljyt.jpg

"Kyllä tämä aina autopuolen öljyt voittaa. Kun sen alan opinnot eivät motivoineet, tulin Jyränkölän Mediapajalle. Koskaan ei ole aamulla ollut sellainen fiilis, että voi kun pitää taas mennä."

Lasse Anttila kertoo tehneensä Mediapajalla puolen vuoden ajan taiteellisia juttua: graffiteja, logoja, valokuvausta ja videoita.

”On ollut hauskaa ja mielenkiintoista hommaa, josta tykkään. Graffiteja olen tehnyt aiemminkin, mutta valokuvaus on jäänyt vähemmälle.” Työtehtävät ovat tuntuneet mielekkäiltä ja 19-vuotiaasta nuorukaisesta niiden monipuolisuus on ollut vain plussaa.

”Täällä on ollut hyvä fiilis. Olen saanut myös paljon uusia kavereita. Erityiskiitos Mediapajan ohjaajille: Heiltä on saanut opastusta, ja on saanut tehdä työnsä hyvin. Voin suositella tätä paikkaa, ja olen jo suositellutkin. Täällä voi hyvin miettiä, mitä jatkossa alkaa tehdä.”

Lasse Anttila harkitsee hakeutumista tarjoilupuolen opintojen pariin. Graafisen alan koulutukseen hän ei aio lähteä Heinolan ulkopuolelle. ”Tykkään olla ihmisten kanssa tekemisissä, ja tarjoilu vaikuttaa rennolta duunilta.”

Jyränkölän Mediapajalla toimi viime vuonna yhteensä 45 nuorta työkokeilijaa tai harjoittelijaa. Painopiste on alle 29-vuotiaissa eli nuorisotakuun piiriin kuuluvissa nuorissa.

2.12.2014