Musiikin ilo tarttuu!

Musiikin ilo tarttuu!.jpg

Heinolan kansalaisopiston musiikin vastuuopettaja Anne Sorjasen jäätyä keväällä eläkkeelle, uuden vastuuopettajan rekrytointi tuli ajankohtaiseksi. Syyskauden alkajaisiksi Annen paikalle astui Paavo Hako, 55-vuotias musiikin ammattilainen. Ensimmäiset päivät ovat kuluneet opetuksen alkamista odottaessa ja taloon tutustuessa. ’’Työympäristö vaikuttaa hyvin mukavalta’’, Paavo kehuu.

Helsingistä kotoisin olevan, mutta jo 35 vuotta Heinolassa asuneen Paavon ura musiikin saralla ampaisi liikkeelle nuoruuden rockbändeistä ja sotilassoittokunnasta. ’’Vapaa-ajalla minua voi edelleen kuulla rockbändin basistina ja swingbändin rumpalina’’, Paavo kertoo.

Pianonvirittäjän koulutuksen hankkinut Paavo on opettanut koulumaailmassa yli kolme vuosikymmentä. ’’Olen opettanut kaikenikäisiä lapsia ja nuoria eri paikkakunnilla, viimeiset yhdeksän vuotta Heinolassa. Ominta osaamisaluettani ovat bändisoittimet ja bänditoiminta’’, Paavo kertoo. Ennen vastuuopettajana aloittamista Paavo on ehtinyt opettaa tuntiopettajana kansalaisopistossa. ''Tuntiopettajana olen ohjannut lasten kitarakursseja ja erilaisia bändejä.’’

Paavon opetukselle tunnusomaista on yhdessä soittamisen ja laulamisen ilo. ’’Tykkään myös järjestää yhdessä oppilaideni kanssa erilaisia konsertteja ja tapahtumia. Musiikin ilo tarttuu!’’, Paavo päättää. 

25.8.2016