Osallistuminen pitää virkeänä

 

Osallistuminen pitää virkeänä.jpgMonella aktiivinen harrastustoiminta ja vapaaehtoistyö astuvat osaksi jokapäiväistä elämää eläkkeelle jäämisen myötä. Jyränkölän Kunniakonsulissa asuvalle Eila Niemiselle erilaisen ryhmätoiminnan vetäminen ja retkien järjestäminen on kuitenkin ollut arkipäivää jo kunnioitettavat 60 vuotta. Mikä on saanut Eilan näin innostuneeksi?

"Aktiivinen osallistuminen pitää mielen virkeänä", Eila toteaa lyhyesti.

Eila on sekä vetäjänä useissa ryhmissä että osallistuu itsekin monenlaiseen toimintaan. "Meillä on täällä lähes joka päivälle jotain ohjelmaa", Eila toteaa viitaten Jyränkölän palvelutaloilla järjestettävään ohjelmaan. Ohjelmasta vastaavat sekä Tuttavantuvan vapaaehtoiset että asukkaat itse. Viikko-ohjelmasta löytyy niin yhteislaulua, keskustelukerhoa kuin Skip-bo:n pelaamistakin. Siis minkä?

"Skip-bo on ikäihmisten keskuudessa suosittu korttipeli, jossa joutuu oikeasti ajattelemaan. Kaikissa paikoissa missä olen pelin pelaamista opettanut, siitä on innostuttu suuresti", Eila kertoo ja jatkaa kertomalla hyvän esimerkin pelin vetovoimasta.

"Eräässä vanhainkodissa pelasimme Skip-bo:ta asukkaiden kanssa pitkälle aamuyöhön asti. Viimeinen pelaaja meni nukkumaan puoli neljältä pelin päätyttyä."

Joka toinen viikko Eila vetää Skib-bo:ta ja joka toinen viikko yhteislaulua. Laulattaminen onkin kulkenut Eilan mukana nuoruudesta tähän päivään saakka. "Onhan sitä tullut kuudenkymmenen vuoden aikana muutama laulu laulettua", Eila naurahtaa. Ohjatun toiminnan lisäksi Eila on mukana keskustelukerhossa, jossa Eilan omien sanojen mukaan "lörpötellään" laidasta laitaan kahvittelun lomassa. "Keskustelu on hyvin vapaamuotoista, sellaista mukavaa yhteistä aikaa Konsulinkadun asukkaiden kesken", Eila hymyilee.

Viriketoiminnan kautta Eila on tutustunut uusiin ihmisiin.

"Tiivis yhteisö mahdollistaa helpon mukaan tulon myös uusille asukkaille", vajaat neljä vuotta sitten Jyränkölään muuttanut Eila toteaa tyytyväisenä. Myös Jyränkölän henkilökunta ja palvelutaloilla vallitseva ilmapiiri saavat Eilalta kiitosta. "Olen tosi onnellinen että pääsin tänne", Eila toteaa tyytyväisenä.  

Aktiivista osallistumista monipuoliseen asukkaille räätälöityyn toimintaan Eila aikoo jatkaa sekä ohjaajana että osallistujana niin kauan kuin oma kunto antaa periksi.  

"Yhdessä tekeminen muiden kanssa auttaa jaksamaan", Eila päättää.

 29.9.2016